Enkelt att göra själv
- Det viktigaste för att få ett fräscht kylskåp är att rensa ofta. Mat som stått i kylskåpet för länge blir dålig. Kolla att du inte har några förpackningar med utgånget bäst före-datum i kylskåp eller skafferi.
- När du städar i köket kan du samtidigt passa på att torka av hyllor, väggar och lister i kylskåpet.
Någon gång per år kan det vara bra med en mer utförlig städning av kylskåpet.
Så här gör du:
- Om det sitter is eller frost på kylskåpets väggar behöver du frosta av det. Stäng av skåpet och förvara under tiden maten i en kyld kylväska eller i kassar på balkongen.
- Låt eventuell is smälta och samla vattnet i en balja.
- Tvätta av hyllor, lådor och väggar med en trasa.
- Diska eventuellt alla lösa delar.
- Var noga med att rengöra listerna. Smutsiga eller feta lister håller inte tätt och därmed behövs det mer energi för att hålla kylskåpet kallt.
- När du sätter på kylskåpet igen ska det hålla en temperatur på cirka +5 grader.
Hellre lite i taget, små steg. Än en hel massa och tröttna i förtid. Glöm inte att leva! Le det smittar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar