Välkomna till Hushålls Assistenten din hjälp på nätet

Här har jag samlat tips och trix för att få ordning i hus och hem.

torsdag 20 december 2012

Januari 2013 Gott Nytt År!! Uppdrag och utmaningar

Uppdrag/utmaningar i Januari


Januari-vanan är: Håll efter håll ordning.
Januaris utmaning: Rena bord och bänkytor!
Tips för Januari:
 • Duka av direkt efter avslutad måltid. Packa in disken i diskmaskinen. Ren diskbänk.
 • Se över bänkar och bord dagligen!
Zoner:
 • Zon 1: Groventrén+förråd
 • Zon 2: Tvättstugan+städskåp
 • Zon 3: Badrum/toaletter
 • Zon 4: Köket, matplats, skafferiet+(mat)förråd
 • Zon 5: Vardagsrummet + vedförråd
 • Zon 6: Hall +datorhörnan
 • Zon 7: Matsalsdelen
 • Zon 8: Barnrum+garderober
 • Zon 9: MasterBedRoom
 • Zon 10: Gymmet
 • Zon 11: Kontor/hobbyrum/gästrum
 • Zon 12: Relaxrum
 • Zon 13: Garaget
 • Zon 14: Trädgården och övriga ytor
Månadens zoner... Zon 8 och Zon 9
Rensa, röj och håll borden rena. Snygga bänkar. Sköt dig nu!
 1. Sov ut och njut av det nya året. Städa bort ev.rester av kalas/fest.Städa ur badrummen och tvätta ur badkaret. När du är klar så tänder du mysljus och tappar upp ett avslappnande bad som du ev. avnjuter själv eller i sällskap av mannen och sonen. Kolla över dina fröer och planera sådd.
 2. Åk på mellandags rea. Köp nya almanacksblad. Bjud hem lite vänner på en bit mat eller en fika. Passa på att tömma frysen på bakverk. Boka tid för cytologprov.
 3. Töm dina klädgarderober i barnrummet. Rensa bland kläderna, ge bort, skänk och släng samt spara. Torka ur garderoberna. Bär in ved och se över tändpapperkassen. Plocka rent på bord och bänkar. Torka ur/av diskbänken. Skriv en inköpslista.Boka tid för cytologprov.
 4. Flytta in sonens kläder i garderoberna. Rensa bland dessa först. Storhandla.. Tänd en brasa och lite ljus. Mys med familjen med god mat och fika. Boka tid för cytologprov.
 5. Vattna och putsa alla blommor. Rensa bland sonens leksaker. Och placera en del i garderoberna.
 6. Ställ klockan inför morgondagen. Packa det som ska med. Gäller pappa i familjen. Jag och sonen börjar först 8/1. Rensa bland skräpet jämte och under sängen i Master bedroom.
 7. Studiedag för dagis. Dags för veckostädningen ta din dammvippa eller dammtrasa och passa på att damma. Dörrar dörrposter. Leta reda på saker som är i fel rum och lägg dessa i en stor påse eller kartong och förpassa till nästa område, släng skräpet! Och passa på att lämna kläder på återvinning. Plocka fram för morgondagen. Jobbkassen ligger längst ner i pellyhyllan i tvättstugan. Ställ larm och sätt kupéfläkten på plats i bilen.
 8. Plocka ihop alla leksaker och förpassa in i sonens rum. Plocka ihop alla högar med tidningar och papper. Och placera där dom ska vara.
 9. Tvätta alla handdukar. Och sängkläder. Torktumla och häng tillbaka samt bädda rent. Tänd lite ljus och ta en varmt bad.
 10. Putsa fönstrena i barnrummet och master bedroom. Samt spegeln i barnrummet.
 11. Rensa ur gammal mat i kylen och torka av 1-2 hyllplan. Vattna blommorna.
 12. Rensa ur mer ur kylen och ta resten av hyllor och lådor. Ring en vän och bjud hem på lite god mat eller varför inte gå på bio. Kolla in ditt vardagsrum, ser det okej ut? Plocka undan.... behöver du köpa något...inventera...organisera. Håll ordning! Glöm inte att njuta....
 13. Sortera in dina magasin i tidningshållare och rensa i dina pappershögar. Ställ i bokhyllan!
 14. Veckostädning. Ta sedan 15 minuter till att leta saker som inte hör hemma i sovrummen och återbörda det till sin plats(låda). Packa/häng undan kläder som finns framme men inte används. Passa på att lämna kläder på återvinning. Släng allt skräp!. Damma och ta bort spindelväv och annat skräp, kolla lampan i taket. Är den dammig? Ta 15 minuter till det här.
 15. Finns det saker kvar under sängen? Röj då. Eller kanske lite annat på under sängborden? Varför sitter du här? Ta tag i det, NU!!
 16. Rensa valfri yta, låda.
 17. Rensa i Leos billåda. Släng trasiga saker som inte går att laga.
 18. Sortera böckerna i Leos boklåda.
 19. Se dig omkring i Leos rum. Vad finns det där? Vad är det som inte passar in? Ta bort detta, placera om, släng eller ge bort. Fira mor i dag eller söndag/måndag.
 20. Gör rent badkaret och tappa upp ett bubbelbad och bada med din älskling, själv eller alla tre.
 21. Veckostädning. Ta sedan 15 minuter till att leta saker som inte hör hemma i sovrummen och återbörda det till sin plats(låda). Packa/häng undan kläder som finns framme men inte används. Passa på att lämna kläder på återvinning. Släng allt skräp!. Damma och ta bort spindelväv och annat skräp, kolla lampan i taket. Är den dammig? Ta 15 minuter till det här.
 22. Se dig omkring i Masterbedroom. Vad finns? Vad hör inte hemma här? Återställ och släng ge bort.
 23. Damma där du inte har dammat förr i båda rummen. Dammsug sedan igen.
 24. Ser man golvet i Leos rum? Om inte röj!
 25. Har ni kläder liggandes? Förpassa antingen till tvättstugan, garderoben,hyllan,lådan eller återvinningen.
 26. Byt sängkläder och dammsug leos rum. Fixa nya barnrumsgardiner.
 27. Byt sängkläder och dammsug Masterbedroom. Förbered för morgondagen.
 28. Veckostädning. Ta sedan 15 minuter till att leta saker som inte hör hemma i sovrummen och återbörda det till sin plats(låda). Packa/häng undan kläder som finns framme men inte används. Passa på att lämna kläder på återvinning. Släng allt skräp!. Damma och ta bort spindelväv och annat skräp, kolla lampan i taket. Är den dammig? Ta 15 minuter till det här.
 29. Plocka ihop leksaker och tidningar som ligger utspridda i huset. Lägg på sin plats.
 30. Rensa i lådor och skåp släng trasiga och slitna kläder.
 31. Köp nåt nytt antingen kläder, leksaker etc. Månaden är slut.

Håll ordning och rensa ofta! Släng trasiga saker och ge bort sånt som du inte vill ha längre! Lägg undan sånt som inte används. Glöm inte av att du är Älskad!!

Inga kommentarer: