Välkomna till Hushålls Assistenten din hjälp på nätet

Här har jag samlat tips och trix för att få ordning i hus och hem.

onsdag 8 juli 2009

Uppdrag/Utmaningar i Augusti

Augusti-vanan är: Förbered för bebisen och ta hand om bebisen!

Tips för Augusti är:

 • Förbered för rumsbyten/skifta möbler och hitta nya förvaringsplatser • Packa ved och forsla bort • Rensa ogräs • Gör färdigt ditt grönsaksland. • Kupa potatisen.


 • Förbered för sotaren
Zon-färger:
Zon 1: Groventrén+förråd
Zon 2: Tvättstugan+städskåp
Zon 3: Badrum/toaletter
Zon 4: Köket, matplats, skafferiet+(mat)förråd
Zon 5: Vardagsrummet + vedförråd
Zon 6: Hall +datorhörnan
Zon 7: Matsalsdelen
Zon 8: Solarierummet+garderober
Zon 9: Hjärtrummet
Zon 10: Gymmet
Zon 11: Kontor/hobbyrum/gästrum
Zon 12: Sovrum+garderober
Zon 13: Garaget
Zon 14: Trädgården och Vedklyvningsytan

Dag för dag... • v.32 Zon 5 Vardagsrum och vedförråd

 • v.33 Zon 6 Hall +datorhörnan

 • v.34 Zon 7 Matsalsdelen

 • v.35 Zon 8: Solarierummet+garderober
 • v.36 Zon 9: Hjärtrummet (1 dag den här månaden, forts. september)

 1. Lördag: Valfritt uppdrag!

 2. Söndag: Valfritt uppdrag!

 3. Måndag: Plocka rent på bordet och i hyllorna, ställ det där det hör hemma.

 4. Tisdag: Tag bort allt i bokhyllan vid spisen, damma och torka. Ställ endast tillbaka ett fåtal saker. Gör iordning tavellist att ställa foton på i sovrummet.

 5. Onsdag: Gör rent i Tulikivi-spisen, töm askhink och askdammsugare i trädgården(ev. spara i hink/påse).

 6. Torsdag: Se över blommorna, plantera ev. om, ge näring. Vattna dessa och torka sedan av soffan med lätt fuktad trasa gå även över fåtöljen. Damma/torka av hyllor bord, tv etc. och torka/dammsug sedan av golvet.

 7. Fredag: Plocka in lite fina blommor till soffbordet och lägg på en snygg nustruken löpare. Ställ fram lite fredagsmys och mys i soffan till film eller tv.
 8. Lördag: Rensa av bordet om du inte gjorde det igår. Ansa buketten. Bjud hem en vän/familjemedlem. Njut av helgen. 9. Söndag: Se över förlossningsväskan och ställ denna i hallen eller i tvättstugan. Ta det lugnt och vila mycket.
 10. Måndag: Ta bort tvätt som hänger i hallen! Rensa framför dörren. Lägg telefonerna på laddning. Ställ skor i skoställen och rensa bort sånt som inte hör hemma i hallen. 11. Tisdag: Damma tak och hyllor, skrivbord och orgel. Torka av ytterdörren, skaka ur mattorna utomhus och dammsug golven samt moppa av.
 12. Onsdag: Putsa fönster och speglar samt akvariet. Rensa i högarna på skrivbordet. 13. Torsdag: Städa ur akvariet och förbered för igångsättande. Gör iordning en presentinslagnings box av en av flyttkartongerna för förvaring i förrådet. (om du inte gjorde det förra månaden)


 14. Fredag: Betala ev. räkningar och ställ in en vacker bukett på hallbyrån.
 15. Lördag: Surfa! Ta en fika på förstukvisten. Fyll och gör iordning akvariet. Låt stå med pumpen igång i ca.1 vecka. 16. Söndag: Vila! Förbered dig för morgondagen. Åk ev. och köp växter till akvariet om du inte har överskott i det lilla?!


 17. Måndag: Matsalsdelen som gäller idag. Börja med det som syns. Tag bort och bär ut ev. dynor till utemöblerna. Rensa på bord och bänkar och bär bort det som inte hör hemma här och lägg på sin rätta plats. (typ batterier)


 18. Tisdag: Rensa tak och väggar från spindelväv. Putsa ev. fönster, vitringlasdörrar och speglar. Torka av bord/bänkar.

 19. Onsdag: Torka av bordet och lägg ev på en nystruken ren duk. Sätt i nya ljus.


 20. Torsdag: Plocka lite fräscha blommor att ställa på bordet. Dammsug golvet och duka för nästa måltid.


 21. Fredag: Torrmoppa golvet och ring en vän bjud på fika eller grillat. 22. Lördag: Titta över dina tyger om det finns nåt snyggt att klä om stolsdynorna med. Åk ev. till stan för att inköpa/kolla in nytt.
 23. Söndag: Delvattenbyte i akvariet......förbered för morgondagen!
 24. Måndag: Rensa tak och väggar ifrån spindelväv(damma). Putsa ev. fönster och speglar. Plocka bort sånt som inte hör hemma här inne. Rensa golv och stolar så att det går att dammsuga.


 25. Tisdag: Tag fram kassar och kartonger och börja sortera dina kläder. En för återvinning (röda korset etc.) En för släng. En för lägg undan i reserv. Och resten som ska in igen lägger du tillfälligt på sängen. När du är klar så slänger du soporna direkt och åker även till återvinningen med resten med en gång, passa på att ta med återvinningen i tvättstugan!!


 26. Onsdag: Be sambon ta hand om sina kläder likadant. Även reservgolv och verktyg under sängen. Ev. föreslå rummet som hobbyrum tills bebisen är tillräckligt stor för eget rum. 27. Torsdag: Kolla igenom byråer och restrerande skåp. Torka/damma alla hyllor och bord samt plocka undan. Tag u och skaka mattorna. Dammsug och skura av golvet med lätt fuktad mopp (glöm ej golvlisterna). Lägg tillbaka mattorna när golvet har torkat upp.


 28. Fredag: Fixa dörrsockeln tillsammans. 29. Lördag: Sätt er ner med en skiss på rummet och planera barnrummet och ev. hobbyverksamhet passa sen på att göra nåt kul med familjen.
 30. Söndag: Plocka in lite fina blommor om du har nånstans att ställa dessa. Lägg dig tidigt och läs en god bok. Glöm inte att förbereda för morgondagen.
 31. Måndag: Gör först veckostädningen låt familjen hjälpa till!!! Om du inte redan är klar så är det hög tid att rensa i dina lådor och kassar....låt det gå undan och släng mycket. Bär in granen i en garderob eller i förrådet! Här ska den inte vara!!! Det ska ju bli sovrum här!!Inga kommentarer: